Κεντρική ΣελίδαΤο ΦαρμακείοΠροϊόνταΣυμβουλέςΝέαΑναζήτησηΕπικοινωνία
Συμβουλές
Γενικά
Κρυολόγημα
Παθολογικές Καταστάσεις
Ηλιακή Ακτινοβολία
Φυσιολογικές Τιμές Εξετάσεων
Στείλτε μας το ερώτημα σας!Κρυολόγημα

Το κοινό κρυολόγημα αποτελεί την πιο συχνή μορφή λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και μεταδίδεται με τα σταγονίδια τ��ς αναπνοής. Τα αρχικά συμπτώματα είναι συνήθως συνάχι, πονοκέφαλος πόνος στον λαιμό και μπορεί να εξελιχθούν σε βήχα, αίσθημα κούρασης και αδιαθεσίας ακόμη και πυρετό.

Πρέπει όμως να το ξεχωρίσουμε από τη γρίπη η οποία κυρίας χαρακτηρίζεται από ρίγη, υψηλό πυρετό, μυαλγίες και έντονη αδιαθεσία που σε καθηλώνουν στο κρεβάτι, συμπτώματα που εμφανίζονται απότομα.

Επιπλοκές που χρειάζονται συμβουλή γιατρού

  • Πυρετός > 38,5 °C για περισσότερο από 48 ώρες
  • Ασθματική ή χρόνια βρογχίτιδα
  • Ωτίτιδα με πόνο ή ακόμη και έκκριμα από το αυτί
  • Σοβαρή βρογχίτιδα ή φαρυγγίτιδα ή λαρυγγίτιδα με έντονο ξηρό βήχα ή ιγμορίτιδα με έκκριμα σαν πύον

Επίσης, συμβουλή γιατρού χρειάζονται άτομα:
  • Με ανοσοκαταστολή
  • Ηλικίας άνω των 65 ετών, με παθήσεις καρδιάς, πνευμόνων, διαβήτη ή κάποιας μορφής σοβαρή αναιμία
  • Βρέφη κάτω των 4 μηνών

Στο κοινό κρυολόγημα, η λήψη βιταμίνης C, σε δόσεις 1 gr/ημέρα, έχει τονωτικό αποτέλεσμα, λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης. Παράλληλα ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι μειώνει και τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος.

Επίσης ο συνδυασμός της Βιταμίνης C με ψευδάργυρο έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος. Υπάρχουν μάλιστα ειδικά συμπληρώματα διατροφής με τα δύο αυτά συστατικά εμπλουτισμένα και με κορεάτικο ginseng για την καλύτερη τόνωση των σωματικών και διανοητικών λειτουργιών. Τα ειδικά αυτά συμπληρώματα διατροφής μπορούν να λαμβάνονται τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος.